Miło Cię widzieć!

Ładowanie strony

O projektodawcy

Jacek Śleszyński

Jacek Śleszyński

Olsztyn

Alicja Borsiak-Śleszyńska jest z wykształcenia magistrem sztuki oraz arteterapeutką. Z zamiłowania kucharz a ostatnimi czasy kucharz wyspecjalizowany w gotowaniu i pieczeniu potraw bez glutenu, odkąd jej mąż (Jacek) z konieczności zdrowotnych zmuszony został przejść na dietę bezglutenową.

Napisz wiadomość do Projektodawcy

2384 PLN z 11000 PLN

38 Wspierający

Zakończony Cel nie został osiągnięty

21%

Model finansowania: "wszystko albo nic". Aby otrzymać środki, projekt musi osiągnąć minimum 100% finansowania do 21.09.2014.

Z miłości do słodkości

O projekcie

 

"Z miłości do słodkości" to książka, która zawiera 50 bezglutenowych przepisów na torty, ciasta, ciasteczka, muffinki, desery, a nawet lody, napoje i słodkie pierogi. Książka jest autorskim projektem Alicji Borsiak-Śleszyńskiej z przepisami opracowanymi od początku do końca przez autorkę.

"Z miłości do słodkości" to książka, która zadowoli każdego, kto nie może ze względów zdrowotnych lub po prostu dietetycznych jeść produktów zawierających gluten. Dieta bezglutenowa to coraz częstszy wybór ludzi, którzy widzą u siebie brak tolerancji na właśnie to białko.

Książka zawiera 50 przepisów na ponad 200 stronach. Każdy przepis jest wzbogacony dwoma kolorowymi zdjęciami, oraz opisem wykonania deseru, ręcznie napisanym przez autorkę i ozdobionym rysunkami. W książce znajdą się również dodatkowe porady kulinarne oraz opis mąk, które można użyć w diecie bez glutenu.



Każdy przepis zawarty jest na 4 stronach. Dwie z nich to kolorowe zdjęcia gotowych deserów, dwie pozostałe to spis składników potrzebnych do wykonania słodkości oraz opis wykonania. Strony opisowe są ręcznie spisane i ozdobione wesołymi rysunkami.

Książka zostanie wydrukowana w ilości 300 egzemplarzy. To na początek. Jeżeli zainteresowanie będzie większe dodruk będzie jak najbardziej możliwy. Jeżeli projekt uzbiera więcej pieniędzy niż zakładaliśmy, automatycznie zwiększymy pierwszy nakład.

Powstaną dwie wersje książki. Drukowana oraz wersja elektroniczna e-book w formatach epub oraz mobi.

Obie wersje są formami nagród dla osób wspierających projekt. Pozostały nakład książek drukowanych trafi do ogólnopolskiej dystrybucji. Książki pojawią się w księgarniach w całym kraju. Będą dostępne w Epiku i innych dużych księgarniach. Dystrybucją zajmie się selfpublishingowe wydawnictwo, które również zajmie się rozpowszechnieniem wersji e-bookowej w sklepach internetowych typu empik.pl czy merlin.pl.

Pierwszy nakład: 300 egzemplarzy.
Format książki: 21cm x 21cm.
Ilość stron: ponad 200.
Papier: kredowy, 115g/m2.
Okładka: miękka, drukowana na jak najgrubszym papierze (połysk).

Zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na następujące wydatki:
- druk 300 egzemplarzy książki,
- dystrybucja książek w księgarniach całego kraju,
- konwersja książki do formatu epub oraz mobi,
- dystrybucja książki e-book w księgarniach internetowych,

- korekta książki,
- sesja fotograficzna okładki, na której pojawi się autorka książki,
- nagrody: zakładki do książek, torby, kubeczki.

Każde dodatkowo zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na druk większej ilości książek. Chcemy aby książka trafiła do jak największej ilości osób zainteresowanych dietą bezglutenową.

Przy wyższych wpłatach nagrodami są miseczki, talerzyki oraz łyżeczki pracowni ceramicznej LuArt, należącej do autorki książki. Wiele deserów znajdujących się w książce jest sfotografowanych właśnie na ceramicznych wyrobach autorki.

Nagrody w postaci ceramicznych prezentów będą całkowicie wykonane ręcznie i są jedyne i niepowtarzalne.

Strona pracowni: lu-art.pl.

Inne nagrody przewidziane dla uczestników projektu "Z miłości do słodkości" to między innymi:

Zakładka do książki.

Kolczyki.

Kolczyki są wykonane przez autorkę książki z modeliny Fimo w technice millefiori. Przeciętna średnica kolczyka to około 15mm. Podane fotografie kolczyków mogą się nieznacznie różnić od egzemplarza przesłanego. Są to jednak różnice mikroskopijne.

Bardzo prosimy o wcześniejszą rezerwację pary kolczyków, ze względu na ograniczoną liczbę każdego ze wzorów.

Torba i kubek.

Dodatkowe przepisy.

Autorka przygotowała dodatkowe dwa przepisy, które nie znajdą się w książce. Przepisy będą przekazane w postaci elektronicznej w formie pliku PDF.


Autorem całego zamieszania jest Alicja Borsiak-Śleszyńska. Z wykształcenia magister sztuki oraz arteterapeutka. Z zamiłowania kucharz a ostatnimi czasy kucharz wyspecjalizowany w gotowaniu i pieczeniu potraw bez glutenu, odkąd jej mąż z konieczności zdrowotnych zmuszony został przejść na dietę bezglutenową.

Model finansowania: "wszystko albo nic"

Aby otrzymać środki, projekt musi osiągnąć minimum 100% finansowania do 21.09.2014 18:06