Nice to see you!

Ładowanie strony

About the project owner

Łukasz Karpiński

Łukasz Karpiński

Szczecin, Polska

Witam,
Na imię mam Łukasz, mam 36 lat, pochodzę ze Szczecina. W dzieciństwie chciałem być mechanikiem. I tak zostałem absolwentem Technikum Samochodowego.Bardzo lubiłem majsterkować i często naprawiałem samochody moim kolegom. Jako że jestem samoukiem, naprawiałem wszystko nawet lakierowałem samochody. Miedzy czasie moim hobby było dobrze zjeść, lubiłem sam gotować. Szczególną satysfakcję dawały mi słowa \" mogę jeszcze dokładkę.\" I tak zemnie narodził się kucharz. Dlatego chciałem wydać tą książkę i zarazić tą pasją innych, to nie jest trudne, wystarczy trochę chcieć. Może kiedyś wystartuję w Masterchef-ie

Send message to the project`s creator

45 PLN out of 18000 PLN

3 Supporters

Ended Project's goal was not reached

Funding model: "all or nothing". To receive funds this project has to reach at least 100% of it's goal before 11.11.2016.

Książka kucharska

RSS

Stek wołowy Added 11.10.2016, godz. 11:40

Jak zrobić stek wołowy żeby był dobry, soczysty i miękki.
Wszystko zależy od odpowiedniego smażenia.
Mięso przed smażeniem można posolić, to nie prawda że mięsa
wołowego się nie soli przed obróbką cieplną, jedynie cielęciny się
nie soli. Oczywiście można też użyć pieprzu.
Patelnie rozgrzewamy mocno i kładziemy nasze mięsko.
Jeśli mięso ma 2cm grubości to smażymy go
po dwie minuty na każdy bok i teraz trzeba pamiętać żeby smażyć nie dłużej
niż 1 minutę na każdą stronę. Czyli smażymy jeden bok przez około minutę,
przewracamy na drugi bok i też smażymy około minuty, potem s powrotem
przewracamy na pierwszy bok i dosmażamy około minuty i jeszcze raz na drugi bok
dosmażamy około minuty. Tak przyrządzony stek będzie soczysty w środku ale nie
krwisty . Smacznego

Funding model: "all or nothing"

To receive funds this project has to reach at least 100% of it's goal before 11.11.2016 10:10