O projekcie
O pomyśle
Historia która sprawiła, że znajdujemy się tu i teraz pewnie nie jest za bardzo oryginalna, ale jeśli mam Was prosić o pomoc to musicie ją poznać.
Kilka lat temu wraz z narzeczonym zostaliśmy wysłani po prezenty na wieczór panieński i kawalerski naszych przyjaciół. Przejrzeliśmy wiele pólek z gadżetami oraz śmieszymi rzeczami i kupiliśmy to co mieliśmy kupić. Ale wracając do domu nie opuszczała nas myśl, że w tym wszystkim, nie ma nawet jednej rzeczy która nie zostanie spakowana w pudło, które trafi do piwnicy. Kilka tygodni póżniej organizowaliśmy girlla, na którym pojawiła się moja inspiracja – koleżanka. Jej marzeniem było wystąpić w sesji zdjęciowej, w której będzie siedziała w pięknej drewnianej kuchni, a jej nagie ciało zakryje duża książka kucharska. To był ten impuls który sprawił, że moim marzeniem jest stworzenie pierwszej w Polsce erotycznej książki kucharskiej.
O książce
Gotowanie jest sztuką, a nieustanne poszukiwania i odkrywanie nowych doznań smakowych jest jedną z najprzyjemniejszych rzeczy dla większości z nas. Dalekie podróże, łączenie różnorodnych tradycji kulinarnych sprawiły, iż w ostatnich latach prężnie rozwijają się nowe trendy kulinarne. Wydawane są nowe książki kulinarne, a programy telewizyjne o tej tematyce biją rekordy popularności. Współczesne pokolenie oczekuje, aby kuchnia przynosiła nowe smaki i aromaty, ale także doznania artystyczne.
„Erotyczne gotowanie”
to poradnik dla wszystkich, którzy pragną samodzielnie przygotować wyśmienitą romantyczna kolacje dla ukochanej osoby. Poza wspaniałymi afrodyzjakami i przepisami, czytelnicy znajdą w niej przepiękne i zmysłowe fotografie kobiet przygotowujących potrawy. Książka w swoim założeniu ma przyciągnąć wzrok nie tylko mężczyzn, ale również kobiet, które potrafią docenić piękno kobiecego ciała.
W książce zamieszczone będą również porady jak w domowym zaciszu wykonać dania bez użycia specjalistycznych urządzeń oraz jak najefektowniej zaaranżować wnętrze domu na ten specjalny wieczór.
Na potrzeby książki skomponowane zostały specjalne dania kuchni nowoczesnej z elementami kuchni ekologicznej i molekularnej. Wszystkie dania skomponował mistrz sztuki kulinarnej Łukasz Grzesik oraz znany cukiernik Mirosław Koś.
Najważniejszym etapem jest stworzenie prototypu książki, który pozwoli nam na dalszy rozwój projektu. W związku z tym, iż jest to innowacyjny pomysł wymaga zdecydowanie większych nakładów finansowych, niż klasyczna kulinarna książka.