Dołącz do naszej społeczności!

O projektodawcy

Anna Kłeczek

Anna Kłeczek

Rzeszów

Pasjonatka gotowania, blogerka kulinarna.

Napisz wiadomość do Projektodawcy

8858 PLN z 75000 PLN

148 Wspierający

32 dni do zakończenia

Aby otrzymać środki, projekt musi osiągnąć minimum 100% finansowania (model "wszystko albo nic") do 27.06.2018 22:10

Wegańska cukiernia w Rzeszowie

O projekcie

"Ania, nie myślałaś czasem o otwarciu restauracji?

Ej, otwórz swój lokal!

Otwórz wreszcie coś swojego!"

 

To tylko kilka z wielu sugestii, które usłyszałam setki razy. Ale zacznijmy od początku.

Kim jestem?

 

Nazywam się Anna Kłeczek, jestem z Rzeszowa i także tu mieszkam. Od 7 lat jestem weganką, a od pięciu lat prowadzę kulinarnego bloga "Kuchnia WegAnki".

 

Czym jest weganizm? Dla mnie to styl życia, w którym staram się żyć zgodnie z moimi przekonaniami. Nie spożywam żadnych produktów odzwierzęcych, jem i gotuję w sposób tylko i wyłącznie roślinny. Może to brzmieć strasznie, ale w ogóle takie nie jest. 

 

Całe swoje mniej lub bardziej dorosłe życie pracuję w gastronomii. Miałam szczęście, że w każdym z miejsc, w których pracowałam robiłam to według moich zasad. Kocham to co robię i chcę dalej to robić, ponieważ to coś więcej niż zawód - to pasja. Ciągle szukam swojego miejsca i wiem, że nadszedł moment, żeby zostać swoim szefem i otworzyć własny, wegański lokal.

 

 

O pracy w gastronomii wiem sporo. Zaczynając od bolących pleców i popękanej skórze rąk po wielu godzinach na zmywaku, kończąc na 13-godzinnym dniu pracy. Gastronomia to ciężka i wymagająca praca, ale wiem o niej też dużo dobrego. Wyrazy uznania, podziękowania, prośby o przepisy. Wspaniałe osoby, które tak jak ja przechodzą z miejsca na miejsce, tylko po to żeby zjeść moje ciasto.

 

To wszystko sprawia, że serce rośnie, że chcę więcej i więcej, chcę dać mojemu miastu ciekawe miejsce, w którym można spróbować nietypowej kuchni, wypić wyśmienitą kawę czy po prostu posiedzieć i pomyśleć, bez pośpiechu. 

 

 

Moje założenia

 

Chcę otworzyć 100% wegański lokal, który będzie kawiarnią i cukiernią. Nie zabraknie tam również wytrawnych dań. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Lokal będzie miał motyw przewodni związany z nazwą, który ujawnię po zakoczeniu projektu. Wizję lokalu, menu, a nawet wystrój mam opracowany w najmniejszym szczególe, lecz brakuje mi funduszy, aby spełnić swoje marzenie. 

I tu padł pomysł crowdfundingu. Sama, ze swoimi środkami nie jestem w stanie podjąć się stworzenia tego miejsca. Jeśli jesteście zainteresowani zdrową żywnością, kuchnią wege, przede wszystkim lubicie dobre jedzenie i chcecie pomóc komuś takiemu jak ja, wegance z wielkim marzeniem, proszę Was o złotówkę! To byłaby pierwsza roślinna cukiernia na Podkarpaciu.

 

 

Na co planuję przeznaczyć pieniądze?


1. Zakup sprzętu gastronomicznego i mniejszych urządzeń (ekspresu ciśnieniowego i witrynki cukierniczej, stołów gastronomicznych, kuchni, chłodziarek).

2. Remont i wyposażenie lokalu w meble.

3. Żeby po prostu ruszyć!

 

Jeżeli uda mi się zebrać więcej środków, niż przewiduje zbiórka, to z pewnością przydadzą się w zakupie pieca konwekcyjno-parowego, który jest nieodłącznym elementem każdej gastronomii. Na początku swoją działalność będę opierać o najzwyklejsze piekarniki, jednak porządny piec ułatwia pracę, a także nie zużywa tyle energii co domowy piekarnik.

 

Termin realizacji projektu od otrzymania zebranych środków szacuję na około pół roku. Jestem bardzo zmobilizowana, chcę szybko działać, ale myślę realnie. Wszystko zależy od stanu lokalu, remontów, pozwoleń. Najszybszym etapem na pewno będą zakupy! :)

 

Bardzo mocno wierzę w mój projekt, wierzę też w moc crowdfundingu i mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda mi się stworzyć fantastyczne miejsce! 

 

Pamiętajcie, że dobro wraca!

 

 

Nagrody w projekcie

Mam nadzieję, że spodobają Wam się nagrody, które wraz ze sponsorami wybrałam do projektu. Wszystkie z nich są wegańskie. Oprócz nagród rzeczowych, znajdziecie tu również darmowe zestawy kawa plus ciasto do wykorzystania w cukierni, e-book z przepisami oraz warsztaty w powstałej cukierni. Na pewno zajdziecie coś dla siebie!

 

- darmowe zestawy kawa+ciasto dla jednej lub dwóch osób do wykorzystania w cukierni 

 

- zestaw czystej, ekologicznej spiruliny (100 g) oraz maseczki algowej Moma Ajurveda - 45 zł

 

- zestaw z bawełnianą torbą "Only vegan shopping" oraz kubkiem "I cook only veggie food" od VegeZone - 45 zł

 

- zestaw w którego skład wchodzi bawełniana torba "Skąd biorę białko?", podkładka pod myszkę "Znowu po mnie jeździ" oraz brelok "Proud to be vegan" od VegeZone - 65 zł

 

- ręcznie robiony przepiśnik wykonany przez "Malwina wycina" - 75 zł

 

- zestaw 6 pysznych wegańskich batonów Zmiany Zmiany: Aloha, Lewy, Kosmos, Kompas, Agent Cooper, Petarda lub Sztanga - 75 zł

 

- koszulka damska lub męska "Love all animals" marki Menima, z projektem Weroniki Kolinskiej, rozmiar do uzgodnienia po zakończeniu projektu - 80 zł 

 

 

- uroczy i niepowtarzalny miś autorstwa Magdy z Muma Studio, wykonany z wegańskiego filcu - 150 zł

 

 

 - wegańskie białko z brązowego ryżu, konopi oraz grochu marki Plantforce Synergy Life przekazane przez Siła Roślin. Do wyboru smak naturalny, waniliowy lub czekoladowy - 100 zł

- e-book zawierający 5 nowych, wegańskich przepisów mojego autorstwa, które nie były nigdy i nie będą publikowane na blogu - 100 zł

- warsztaty kuchni wegańskiej dla 6 osób w powstałej cukierni oraz e-book z wegańskimi przepisami - 600 zł

- prywatne warsztaty kuchni wegańskiej w powstałej cukierni - 1000 zł

 

 

Jeśli masz pytanie lub po prostu chcesz się przywitać, napisz do mnie!
Mail: weg.anka.blog@gmail.com

lub znajdź mnie na Facebooku i Instagramie <3

 

Sponsorzy

 

 

Zmiany Zmiany

Siła Roślin

Moma Ayurveda

Vege Zone

Muma Studio

Menima

 

 

Patroni medialni

Roślinnie Jemy

Weganizm, spróbujesz?

V mag

naszemiasto.pl

Biznesistyl.pl

Media o Twoim projekcie:

Ania Kłeczek chce otworzyć pierwszą roślinną cukiernię na Podkarpaciu

www.biznesistyl.pl | 2018-05-09

Cukiernia i kawiarnia, w której serwuje się tylko roślinne słodkości oraz wytrawne dania? W Rzeszowie brakuje takiego miejsca, ale bardzo możliwe, że powstanie, zwłaszcza że jest osoba, która na kuchni roślinnej zna się znakomicie. Ania Kłeczek, która od siedmiu lat jest weganką i na blogu Kuchnia W

Znana blogerka Anna Kłeczek WegAnka zbiera pieniądze na wegańską cukiernię w Rzeszowie

rzeszow.naszemiasto.pl | 2018-05-09

Anna Kłeczek, rzeszowianka i blogerka za pomocą portalu crowdfundingowego Polak Potrafi zbiera pieniądze na wymarzoną wegańską cukiernię.