Dołącz do naszej społeczności!

O projektodawcy

ciastkozdziurka

ciastkozdziurka

Warszawa, Polska

Napisz wiadomość do Projektodawcy

Ekipa Projektu

maxstella

maxstella


29 Wspierający

10% Postęp

4117 PLN z 40000 PLN

34 dni do zakończenia

Aby otrzymać środki, projekt musi osiągnąć minimum 100% finansowania (model "wszystko albo nic") do 14.01.2018 22:10

Pracownia cukiernicza Ciastko z dziurką

O projekcie

Cześć!

 

Nazywam się Ania Frelak. Od ponad 3 lat prowadzę pracownię cukierniczą Ciastko z dziurką. Z wykształcenia ekonomistka, z doświadczenia Account Manager, z zamiłowania cukiernik. Po latach porzuciłam karierę w Agencji Reklamowej, by robić to co kocham najbardziej. Piec. A piekę od najmłodszych lat. Wszystiego co potrafię nauczyłam się sama. Początkowo podpatrując mamę i babcię, następnie samej próbując swoich sił w kuchni. Metodą prób i błędów wypracowuję smaki tortów oraz innych słodkości. Tak długo, aż będą idealne. Czemu? Gdyż według mnie tort nie może być jedynie dobry. Musi być pyszny. W każdy wypiek wkładam całe serce, tak by efekt końcowy zachwycił nie tylko oko ale i podniebienie. Moim priorytetem jest Klient. Do każdego zamówienia podchodzę indywidualnie i staram się żeby każdy wypiek wywoływał uśmiech na twarzy:)

Wszystkie słodkości wykonywane są z produktów najwyższej jakości. Używam prawdziwego masła, najlepszych jaj, tłustej śmietany i mascarpone. Żadnych zamienników! Bez obaw, mamy też coś dla osób poszukujących słodkości bez glutenu, bez laktozy czy wegańskich.

Pomysł na Ciastko zrodził się, kiedy pracowałam jeszcze w Agencji Reklamowej. Zachęcona przez znajomych, założyłam fanpage Ciastka i powoli rozwijałam swój pomysł na siebie. Nie chcąc skakać na głęboką wodę, początkowo łączyłam pieczenie z pracą zawodową. Wszystko pomału, małymi krokami. Z czasem, jak zainteresowanie moimi wypiekami zaczęło rosnąć, zdecydowałam się na poważniejszy krok. Odeszłam z pracy i poświęciłam się w całości swojej pasji. Po 1,5 roku pracy ‚na swoim‘ przyszedł czas na otwarcie własnej pracowni. Koniec z wynajmowaniem powierzchni pod pieczenie i warsztaty. Czas na moje miejsce. Postanowiłam.

 

Mój Ci on:) 

 

 

Mój wymarzony lokal czekał na mnie prawie 2 lata. Brzmi śmiesznie ale tak właśnie było. Mniej więcej 1,5 roku temu przystapiłam do przetargu na lokal od miasta. Był idealny. Wymarzony. Los chciał, że go nie wygrałam. Przeklęte 1,7 zł różnicy;) Wygrał ktoś inny, ale z lokalu zrezygnował praktycznie zaraz po ogłoszeniu wyników. Lokal czekał, czekał długo na kolejne przystąpienie do oferty. Dokładnie miesiąc temu, ponownie pojawił się w konkursie. A ja ponownie przystąpiłam do przetargu. Tym razem los chciał, że wygrałam. Tak widocznie miało być. Pracownia Ciastka powstać miała, ale dopiero teraz.

 

Mój pomysł na pracownię to nie tylko słodkości na zamówienia ale również miejsce na warsztaty dla Klientów indywidualnych i korporacyjnych. Dla dorosłych i dla dzieci. Miejscie na urodziny dla Ciebie, dla Twich dzieci. To również kwiarnia otwarta dla Klientów ale jedynie w weekendy. Gdzie będziecie mogli do nas przyjść, spotkać się z przyjaciółmi. Zjeść pyszne ciastko, napić się kawy. A to wszystko w uroczym, na razie jeszcze tylko w głowie, miejscu.

 

Niestety własna pracownia to ogromny nakład finansowy. Przede mną remont i wyposażenie pracowni w niezbędny sprzęt. Część środków posiadam, jednak sporej części nadal brakuje. Stąd pomysł crowdfundingu na portalu Polak Potrafi, gdzie każde Wasza wsparcie będzie przeze mnie nagrodzone. Przygotowałam dla Was pakiet ‚nagród‘ za każdą pomoc. Mój cel to 40 tys. złotych. Dla jednych może wydawać się dużo, dla innych mało. Dla mnie to dużo, a i tak to jedynie kropla w morzu potrzeb. Dlatego każda złotówka będzie dla mnie na wagę złota. 

Osoby, które mnie znają wiedzą, że kocham zwierzęta. Zawsze staram się pomagać jak mogę, a psy rodzinne zawsze zabieramy ze schroniska lub fundacji. Tak też było z naszą Noomisią, którą mamy z Fundacji Adopcje Malamutów. Pisząc o niej, chciałam nawiązać do akcji, które będziemy organizować w pracowni. Co kilka miesięcy będziemy przygotowywać zbiórki pieniędzy, jedzenia, leków i kocy czy materacy dla zwierzaków ze schronisk i nie tylko. Będziemy również przeznaczać część naszego utargu na pomoc najbardziej potrzebującym zwierzakom! 

 

 

Dzięki Wam, moje największe marzenie może się spełnić!:) Dołączcie do projektu i spotkajmy się w mojej pracowni!

 

Na co przeznaczyłam już część swoich oszczędności:

  • opłata 25 tysięcy kaucji na rzecz miasta, opłaty administracyjne
  • opłata pierwszego miesiąca czynszu
  • zaliczka na poczet projektu technologicznego oraz wentylacyjnego

 

Na co przeznaczę zgromadzoną kwotę?

 

100% - 40 tysięcy złotych: 

  • zakupię 2 piekarniki + zbuduję zabudowę pod 2 kolejne
  • zakupię meble gastronomiczne (stoły, zlewy)
  • zakupię 1 dużą lodówkę i zamrażalnik
  • zakupię 2 roboty kuchenne
  • wyposażę lokal w wentylację niezbędną do prowadzenia gastronomii
  • wyremontuję łazienki
  • przygotuję kuchnię pod wymogi sanepidu
  • wyremontuję część kawiarnianą lokalu (oczyścimy i pomalujemy ściany)

 

120% - 48 tysięcy złotych:

  • wyposażę części kawiarnianą w ladę i zabudowę chłodzącą pod ciasta 

 

150% - 60 tysięcy złotych:

  • wyposażę części kawiarnianą w ladę i zabudowę chłodzącą pod ciasta
  • wyposażę części kawiarnianą w stoliki i krzesła 

 

170% - 68 tysięcy złotych:

  • wyposażę części kawiarnianą w ladę i zabudowę chłodzącą pod ciasta
  • wyposażę części kawiarnianą w stoliki i krzesła
  • dokupię dodatkowe piece, lodówkę gastronomiczną

 

200% - 80 tysięcy złotych:

  • wyposażę części kawiarnianą w ladę i zabudowę chłodzącą pod ciasta
  • wyposażę części kawiarnianą w stoliki i krzesła
  • zakupię profesjonalny ekspres do kawy
  • zakupię samochod dostawczy 

 9,9% ze zgromadzonej kwoty pobiera Polak Potrafi.

 

Wszystkie nagrody będziemy realizować przez kolejne 12 miesięcy od momentu otwarcia pracowni. Termin realizacji nagrody "5000 zł" do ustalenia po wcześniejszym kontakcie.

 

 

PRZYKŁADY WYBRANYCH NAGRÓD:

 

Drewniana podkładka pod kubek z grawerem:

 

 

Drewniana podkładka pod tort lub ciasto ok 26-30 cm z grawerem :

 

 

Drewniana, ręcznie robiona patera o średnicy 30 cm: 

 

 Zdjęcia wykorzystane w projekcie za zgodą "Ślub w dechę".

 

Voucher na warsztaty cukiernicze:

 

 

Klienci o Ciastku, czyli kilka wybranych cytatów z Fanpage:

 

Pani Anna: "Po prostu rewelacja!  Zamówilismy u Ani nasz tort weselny i bez wahania zrobiliśmy to po raz kolejny. Tort był idealny! Wyglądał nawet lepiej niż w naszych wyobrażeniach - prosty, elegancki i przepiękny, tak jak chcieliśmy. Poza tym był przepyszny. I smakował nie tylko nam - do tej pory goście go wspominają. Wilgotny, czekoladowy biszkopt był przełożony lekkim kremem i kwaskowatymi wiśniami. Przez to połączenie tort nie był 'ciężki', za to przyjemnie orzeźwiający."

 

Pani Karolina: "Wspaniała, wyjątkowa, wrażliwa i utalentowana Pani Ania, która od samego początku do samego końca dba o każdy szczegół swoich słodkich i przepysznych arcydzieł. Wysoka jakość wypieków, przepyszny smak i obłędne projekty! Polecam z całego serca Ciastko z dziurką - cudowna przygoda, która przekracza nawet najbardziej wygórowane oczekiwania. Gratuluję jakości! Życzę z całego serca dalszych sukcesów i pięknych pomysłów:)"

 

Pani Patrycja: "Tort zamówiony na ślub był przepiękny, a w dodatku najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam. Drugi raz jakbym miała zamówić to zrobiłabym to bez wahania! Kontakt z Panią Anią również świetny. Dziękujemy:))"

 

Pani Joanna: "Przepięknie i pysznie! Kwiatowy jednorożec był hitem. Dziękujemy!"

 

Pani Paulina: "Najlepsza beza na świecie! Potwierdzone przeze mnie i 6 innych osób próbujących! Poza tym ciasto wygląda obłędnie! Polecam!:)"

 

Zapraszamy na nasz Fanpage oraz Instagram:

  • https://www.facebook.com/ciastkozdziurkaa/
  • https://www.instagram.com/ciastko_z_dziurka/

 

Zapraszam, dziękuję i mam nadzieję do zobaczenia!:)