O projekcie
Mnóstwo ludzi na całym świecie codziennie je czosnek, nie dla - lecz mimo jego zapachu. Od starożytności ludzkość przekonała się, że przeciwdziała on bardzo wielu chorobom.
Prowadzę niewielkie przedszkole w Zielonej Górze i od 11 lat propaguję spożycie czosnku, obserwując jak wzmacnia organizm dzieci i rodziców, którzy się do niego przekonali. Jak go jednak spożywać skoro jest tak trudny do konsumpcji i pozostawia wstrętny zapach?
Badania wykazują, że antybiotyczne właściwości czosnku są tak wszechstronne, że bakterie nie uodparniają się na nie. Działa więc przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo i pasożytniczo, w chorobach serca, nadciśnienia, krążenia, dróg moczowych, jelitowych i wielu innych. Sprawdź w internecie jego wielkie zasługi! W połączeniu z miodem jest nie do przecenienia. A na kaca zrób roztwór płynny z 1 ząbka czosnku i łyżki miodu – wielka ulga już po 20 minutach! Komu się jednak chce przygotowywać tę miksturę , a później wydawać z siebie ten okropny zapach? Wypróbujcie sami: 3x dziennie czosnek z miodem w czasie przeziębień, gryp itp. – efekty już po pierwszym dniu.
Pomóż stworzyć gotową miksturę jako zdrowotne kapsułki żelowe i saszetki LEKNATURA i bezKACA – łykasz, nie gryziesz, sam nie przygotowujesz.
Czy potrzebujemy kolejnej wersji preparatu czosnkowo-miodowego ?
Na rynku podobnych preparatów jest bardzo dużo. Są tabletki, olejki czosnkowe wytwarzane podczas destylacji z parą wodną, jest czosnek suszony, granulowany, w postaci soli czosnkowej. Przetwarzany dla wygody spożycia, pozbywania zapachu lub skondensowania jego objętości i wydawałoby się - właściwości. Po co jeszcze jeden ?
Poszukajmy odpowiedzi w wypowiedziach profesjonalistów:
1. "Świeżo zgnieciony czosnek lepiej wpływa na nasze serce niż czosnek suszony czy gotowany - informuje "Journal of Agricultural and Food Chemistry"... Siarkowodór rozluźnia naczynia krwionośne, co zwiększa przepływ krwi. Jednak suszony czy gotowany czosnek nie dostarcza organizmowi siarkowodoru." www.swiat-zdrowia.pl/diabetologia/artykul/swiezy-czosnek-lepszy-dla-serca 2. "Drażetki. Im więcej pozbawione zapachu, tym słabszy efekt leczniczy" http://zielnik.herbs2000.com/ziola/czosnek.htm 3. "Gdy czosnek jest rordrobniony, wydziela się związek o nazwie allicyna. Ma on dziełanie antybiotykowe i przeciwgrzybiczne. Jeśli chcesz skorzystać w optymalnym stopniu z właściwosci czosnku, jedz go na surowo." www.portal.abczdrowie.pl/wlasciwosci-czosnku# 4. "-Dlatego ci pacjenci, którzy chcą maksymalnie wykorzystać prozdrowotne właściwości czosnku, powinni jeść go na surowo." medycyna24.pl/swiezy-sprasowany-czosnek-najlepszy-dla-serca 5. "Czosnek ma specyficzny, niepowtarzalny ostry zapach i smak wynikajacy z obecności olejku lotnego (alliina i enzymy), który po roztarciu czosnku zmienia się w bakteriobójczą alliicynę ulegającą zniszczeniu w czasie obróbki termicznej - smażenia,gotowania, www.medycyna.linia.pl/czosnek.html .
Chcemy propagować najzdrowszą mieszankę, nie w drażetkach , nie fabrycznie ulepszoną, bez konserwantów i chemii - zdrowe naturalne składniki, wraz z zapachem zamknięte w kapsułkach , gotowe do połknięcia jako suplement diety , środek przeciw przedawkowaniu alkoholu,wspomagający leczeniu wszelkich infekcji lub w saszetkach, gotowe do spożycia po otwarciu, jako wzbogacenie wielu potraw, w zasięgu ręki w sklepach, marketach, aptekach, internecie. Pomóż spopularyzować ogólnodostępną miksturę dla Ciebie, twoich bliskich, wszystkich dzieci, które uodpornią swój organizm. Odejdźmy od chemii, gotowych jałowych pastylek, coraz to nowych prochów, nadmiernej ilości antybiotyków, które jedno leczą - inne osłabią.
W jakiej fazie jest projekt przygotowany przeze mnie ?
1. W pierwszej kolejności rozpoczęłam poszukiwania profesjonalnej firmy pakującej do saszetek i produkującej kapsułki. Po analizie, wybrałam cztery, a dwie z nich przygotowują teraz projekt technologiczny produkcji i szczegółowy kosztorys. 2. Na początku też wystąpiłam z prośbą do znanego aurorytetu w dziedzinie badań czosnku i miodu, profesora instytutu żywności, aby wyraził opinię o moich w tym temacie poczynaniach, a w szczególności o możliwiściach spożywania specyfiku zdrowotnego przez dzieci. Szczęśliwie spotkały się z dużym uznaniem, życzliwością i aprobatą. Występowałam jako osoba prywatna, dlatego nie moge przytoczyć opinii w całości. 3. Następnie przeprowadziłam wiele rozmów, aby wyłonić dostawcę produktów z certyfikatem jakości , polskiego miodu i czosnku - Harnaś. 4. Równolegle wykupiłam domeny www.leknatura.pl i www.bezKaca.com . Wraz z synami i wsparciem fachowej pomocy tworzymy witryny. 5. Są opracowane etykiety do zarejestrowania produktów w Głównym Inspektoracie Sanitarnym. 6. Cały plan dystrybucji też juz jest zaprojektowany. 7. Produkt jest zgłoszony do Urzędu Patentowego.
Zbieramy pieniądze na produkcję produktu i szeroką jego popularyzację. Ewentualna nadwyżka przeznaczona będzie na większą reklamę. Będziemy to robili za pomocą tego projektu, internetu i lokalnych reklam lub jeśli się do tego przyczynicie , przy udziale ogólnopolskich mediów - przy czym w radiu 1 emisja w „ głębokiej nocy” kosztuje 500,00 zł, ale jedna w dzień 7 tys.zł. 10 emisji radiowych to 10 X 7 tys. zł W telewizji …. więcej. Jeśli zbierzemy na reklamę – mnóstwo ludzi przekona się do czosnku i miodu.
My wszyscy - dla nas wszystkich ! Dołóż "grosza" do mikstury - również dla Ciebie ! Za wsparcie - serdecznie dziękuję wszystkim osobom.
Chcesz pomóc ? Oto kilka najskuteczniejszych propozycji : 1. jeśli możesz, wesprzyj projekt – każda kwota jest bardzo ważna i serdecznie za nią dziękuję; 2. wyślij e-maila do znajomego: "www.polakpotrafi.pl/inne - jedz bezKACA i LEKNATURA - Bądż zdrowy!" 3. opowiedz o tym znajomemu; 4. umieść wiadomość na Facebooku i Twitterze.
Edukujmy społeczeństwo!
Korzystajmy z natury, aby pozwoliła nam cieszyć się zdrowiem!
Robimy naprawdę coś dobrego!